Scary Greeks Ποιοι είμαστε Δραστηριότητες Συμμετοχή Ραδιοφωνο The Scary Nights Show Η εκπομπή tumbr Νέα Mind radio Άκου ζωντανά Chat Υπνοφρένεια Η εκπομπή Νέα RockaRolla radio Άκου ζωντανά Chat OUZO Co. Η εκπομπή Νέα RockaRolla radio Άκου ζωντανά Chat Μουσικη Νέα Reviews Metallica Video clips Εκδηλωσεις Νέα Παρουσιάσεις 7η Τεχνη Σινεμα Νέα Reviews Τηλεοραση Νέα Reviews Τεχνολογια Νέα Reviews Παιχνιδια Νέα Παρουσιάσεις Διαφορα Νέα Αφιερώματα Συνεντεύξεις SPOV Coming soon.. tumbr Shop Coming soon..
Αφιερωμένη στους πρωτοπόρους του ελληνικού κινηματογράφου, η Τελετή Λήξης του 7 ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - Docfest της Χαλκίδας ξεκίνησε με την προβολή του βωβού ντοκιμαντέρ tumbr –ντοκουμέντου tumbr «Οι Σκαπανείς 1906 -1925» από το Αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, που έγινε με συνοδεία πιάνου από το συνθέτη Σάκη Τσιλίκη. Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από αποσπάσματα ταινιών που έχουν σωθεί και αποκατασταθεί από το εργαστήριο της Ταινιοθήκης. Αποσπάσματα tumbr από τα πρώτα Ελληνικά Ζουρνάλ του Joseph Hepf , του Δημήτρη Μεραβίδη, του Γιώργου Προκοπίου και του περίφημου Βιλάρ. tumbr
Στην λιτή Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ, έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, οι δημιουργοί που υποστηρίζουν με τις ταινίες τους το φεστιβάλ, καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων και πλήθος κόσμου της Χαλκίδας tumbr που παρακολούθησε τις τελευταίες μέρες τα ντοκιμαντέρ.
Ο Αντιπεριφεριάρχης Ευβοίας και Πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Αθανάσιος Μπουραντάς απεύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας τη δυναμική που έχει αποκτήσει το Φεστιβάλ μέσα στα χρόνια της πορείας του, εκφράζοντας τις ελπίδες του πως αυτή θα συνεχιστεί ανεμπόδιστα και του χρόνου, παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα υπάρχουν, tumbr καθώς έχει “αγκαλιαστεί” από τον κόσμο.
“Υπάρχει ένα σημείωμα tumbr στο βιβλίο του Φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών που λέει ότι η οικονομική tumbr κρίση παρέλυσε όλους εκείνους τους θεσμούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αρωγούς στην πολιτιστική δημιουργία. Και βέβαια ένας τέτοιος θεσμός είναι και η τοπική αυτοδιοίκηση που έχουν περικοπεί κατά 60% οι πόροι της. Ωστόσο, για να μας διευκολύνουν στη διαχείριση της φτώχειας μας, να πούμε ενδεικτικά ότι πλέον δε θεωρούνται και δεν εγκρίνονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο κάθε είδους δαπάνη για πολιτιστική δραστηριότητα καθώς θεωρούνται εκτός δημοτικού σκοπού” είπε χρησιμοποιώντας πιο καυστικό λόγο ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Θανάσης Ζεμπίλης, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα για τις συνέπειες τέτοιων πρακτικών και μιλώντας για το “αναπάντεχο κουράγιο”, θετικό σημείο των καιρών που ζούμε, βάση του οποίου θα πορευτούν ώστε να συνεχιστεί η διοργάνωση του Φεστιβάλ. Ιδιαιτέρως του χρόνου που είναι μια σημαντική χρονιά για τη πόλη της Χαλκίδας καθώς συμπληρώνονται 110 χρόνια tumbr από τη γέννηση του Νικ. Σκαλκώτα και 30 χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Σκαρίμπα.
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Σταύρος Ιωάννου έκανε έναν σύντομο απολογισμό του φεστιβάλ, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του, βάσει των δημιουργιών που βρίσκονται στα σκαριά, πως η κρίση δε θα επηρεάσει το ελληνικό ντοκιμαντέρ.
Μετά από μία μικρή ταινία με πλάνα από τη Χαλκίδα, τις αίθουσες, τη συμμετοχή στις παράλληλες δραστηριότητες καθώς και μικρών συνεντεύξεων των καλεσμένων του Φεστιβάλ, οι κριτικές επιτροπές έλαβαν θέση επί σκηνής ώστε να απονείμουν tumbr τα βραβεία.
1 ο Βραβείο tumbr Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους – Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος «Ο Μανάβης» για την ώριμη και διεισδυτική ματιά του σκηνοθέτη στην προσπάθειά του να αναδείξει πρόσωπα και χαρακτήρες και μία άγνωστη πτυχή της ελληνικής επαρχίας. Ο σκηνοθέτης αφιέρωσε το βραβείο του στους βασικούς του συνεργάτες, τον διευθυντή φωτογραφίας Χάρη Φάρρο και τον μοντέρ Αποστόλη Μαυρογιάννη «γιατί η ταινία tumbr αυτή ξεκίνησε με εθελοντική εργασία και κάποιοι άνθρωποι πίστεψαν ότι πρέπει να κάνουμε αυτή την ταινία δίχως να έχουμε κάποια χρηματοδότηση».
2 ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους – Σταύρο Καπλανίδη «Αννα Βιχ – Φωτογράφος» γιατί έδωσε σχήμα σε μια απουσία μιας εύθραυστης δημιουργού συνδέοντάς την με το ζωντανό παρόν.
3 ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους – Χρήστος Βάκκας «Ταξισυνειδησία» για την ανάδειξη μέσα από άγνωστο αρχειακό υλικό μιας σημαντικής στιγμής tumbr του ελληνικού επαναστατικού κινήματος στην Αμερική. Ο σκηνοθέτης παρέλαβε το βραβείο του επισημαίνοντας το συσχετισμό των γεγονότων του τότε με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
1 ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους – Λευτέρης Φυλακτός « Cafe - Finovo » καθώς η κριτική tumbr επιτροπή την θεώρησε την αρτιότερη ταινία μικρού μήκους. Η ταινία είναι γυρισμένη στο νεκροταφείο Alter St . Matthaus στο Βερολίνο tumbr και ασχολείται με το πώς αντιμετωπίζουμε το φόβο του θανάτου. Ο Λευτέρης Φυλακτός παραλαμβάνοντας το βραβείο του αναφέρθηκε tumbr στο ότι γύρισε μία ταινία ως Έλληνας στο Βερολίνο και δεν ήταν για την κρίση πως είπε «τα πράγμ